Hjälpmedel Kristianstad Kommun

Läs mer i rutinen under dokument.

Solna kommun

Om hjälpmedlet inte fungerar som det var tänkt i din vardag kontaktar du den ansvariga arbetsterapeuten/sjukgymnasten/fysioterapeut. Avgifter för hjälpmedel Om arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut bedömer att du har rätt till ett eller flera hjälpmedel kan du låna dessa kostnadsfritt. Du betalar dock för hembesöket enligt ordinarie taxa för hemsjukvård. Gemensam nämnd i Värmland Landstinget och kommunerna i Värmland samverkar i en gemensam nämnd, Hjälpmedelsnämnden i Värmland. Nämnden beslutar vilka hjälpmedel som kan förskrivas oavsett var i Värmland du bor. Läs mer om Hjälpmedelsnämnden på Region Värmlands webbplats. Hyra hjälpmedel vid tillfällig funktionsnedsättning/skada Om utprovning inte kräver hälso- och sjukvårdens kompetens (arbetsterapeut eller fysioterapeut) kan du hyra hjälpmedel från kommunen under en kortare period. Max fyra månader. Detta gäller vid tillfällig funktionsnedsättning eller skada. Till exempel efter benbrott eller operation. När ett hjälpmedel hjälpa dig att klarar av vardagen.

Uppdaterad: den 12 mars 2020 10:48 Arkiverad Återlämning av hjälpmedel har hanterats av Rehabenheten. Från om med den 16 mars lämnar du som patient eller närstående själv tillbaka hjälpmedel till Hjälpmedelsverksamheten som finns på Estrids väg. Återlämning av hjälpmedel Tänk på att hjälpmedel ska vara rengjorda innan de återlämnas. Om man själv inte kan lämna tillbaka hjälpmedel, så finns möjlighet att få hämtning mot avgift. Vilka tider? Vardagar kl. 8 – 17. 30 Var lämnar du hjälpmedlen? Intern Hjälpmedelsverksamhet – Kristianstad kommun Estrids väg 1, Öllsjö 291 65 Kristianstad Har du några frågor vänligen kontakta: 044- 13 44 50 Meddela fel på sidan

Hjälpmedel

Du som följer med får inte ha några symtom, som snuva, hosta, feber eller ont i halsen. Om covid-19 och besöksförbudet Behov av tolk Vi bokar språktolk, dövblindtolk, teckenspråkstolk, skrivtolk eller TSS-tolk när det behövs. Före besöket Det är viktigt att du kontaktar oss i god tid om du har fått förhinder till en bokad tid. Du får betala en avgift på 300 kronor om du avbokar senare än 24 timmar före din inbokade tid eller om du inte kommer till ditt avgiftsfria besök. Ta med dig legitimation. Vad du vill förändra? För att förbereda dig inför vårt samtal vill vi gärna att du funderar kring områden i din vardag som du vill förändra. Är det något som du skulle vilja lära dig? Är det något som du vill göra oftare, mer sällan eller sluta med helt? Vi kommer att fråga dig hur det fungerar med till exempel dessa områden: hälsa – hur du mår kost och motion arbete och skola ekonomi – att använda pengar hemmet – att städa, tvätta och handla, familj, vänner och bekanta kontakt med andra fritid Efter besöket När vi har en planering färdig arbetar vi regelbundet med uppföljning av de mål som finns i planen.

  • Sala kommun
  • Artros hjälpmedel
  • Hjälpmedel kristianstad kommun
  • Hörselenheten vuxna Kristianstad - Habilitering och hjälpmedel
  • Smarta produkter och hjälpmedel | Seniorval.se
  • Konstruktionstraktorer, grävmaskin bulldozer: Tecknade roliga bilder

Hitta hit Hit kan du åka stadsbuss eller regionbuss till hållplats Kristianstad Centralsjukhuset. Du kan även ta stadsbussen mot Österäng och gå av på hållplats Skulptören. Visa på karta (Google Maps) Ingång till Hörselenheten vuxna Kristianstad Vi är till för dig som har fyllt 18 år och har nedsatt hörsel, tinnitus eller en kombination av dessa. Dina behov av råd, stöd, behandling och träning ska vara mer omfattande än vad som kan erbjudas vid besök hos auktoriserade audionommottagningar. Till oss kommer du om du är i behov av rehabilitering med insatser stöd och behandling från flera kompetenser. Utöver audionom kan du till exempel behöva träffa hörselpedagog eller specialpedagog och kurator eller psykolog. Tillsammans med dig kommer vi fram till vad dina behov är och gör en plan. Om du vill ger vi också råd och stöd åt dina närstående. E-tjänster Så söker du till oss För att få stöd eller behandling hos oss behöver du ha fått en remiss till oss från en annan vårdgivare, till exempel en öron-, näsa-, halsmottagning eller auktoriserad audionommottagning.

Hörselenheten vuxna Kristianstad - Habilitering och hjälpmedel

Tygdetaljer på id-märkta hjälpmedel, exempelvis tygdetaljer på rullstol eller arbetsstol, ska monteras av och läggas i en plastpåse som knyts till. Detta hanteras sedan som brännbart avfall och ska inte skickas in till HÖS. Tänk på att armstöd som är "galonklädda" ska hanteras som brännbart avfall. Andra tygdetaljer som inte går att tvätta i minst 60 grader, exempelvis vissa dynöverdrag, skumgummidynor med mera, ska läggas i en plastpåse som knyts till och sedan hanteras som brännbart avfall. Övrigt Torkdukar, borstar, plast, handskar, förkläde och skotossor som använts vid rengöringen stoppas i plastpåse som knyts till och hanteras sedan som brännbart avfall. Flaskor, pennor, verktyg etc. desinficeras med alkoholbaserat ytdesinfektionsmedel med tensid. Arbetsorder När arbetsorder skickas till tekniker på HÖS ska "Kontakt med förskrivare ska tas" anges på arbetsordern. Tekniker kontaktar då förskrivaren för mer information innan hembesök. Kontaktperson för frågor angående hantering av smittade hjälpmedel: På HÖS: Returmottagare, telefon 044-13 42 45 Omsorgsförvaltningen: MAS telefon 044-13 68 03, MAR telefon 044-13 68 14 Checklista på hjälpmedel Sittdynor: Överdrag som inte kan tvättas i minst 60 grader ska kastas.

Smarta produkter och hjälpmedel kan göra att du kan leva ett oberoende liv länge. De flesta som tänker på hjälpmedel för äldre tänker förmodligen på avancerade saker som en rollator eller en hörapparat. Men det finns också många enkla smarta produkter och hjälpmedel för åldrandets alla faser. En frisk och aktiv person som tycker om uteliv kan till exempel ha mycket glädje av ett par broddar på vinterpromenaden då balansen kan ställa till det ibland. När behovet ökar finns det hjälpmedel för alltifrån att klä på sig, äta, förflytta sig, kommunicera med omvärlden till att minnas saker bättre. Tack vare hjälpmedel kan du fortsätta vara självständig i din vardag och slippa be andra om hjälp. Oavsett dina behov kan det alltså vara bra att känna till hur systemen fungerar och hur utbudet ser ut. Kanske har du själv inte aktivt sökt hjälpmedel utan kommit i kontakt med det efter en sjukhusvistelse eller när du ansökt om hemtjänst. En rad hjälpmedel kan du få förskrivna från din kommun eller landsting.

Vi tycker du ska sticka ut – i dubbel bemärkelse. Switch Sticks är käppar i spännande färger och nytänkande design. Norsktillverkade, exklusiva rollatorer av allra högsta kvalitet. Gott om smarta tillbehör och funktioner som gör vardagen friare och lättare. Fåtöljer som är himmelska att sitta i och enkla att resa sig ur. I Himollas fåtöljer sitter du bekvämt och ergonomiskt. Rullstol och rollator i ett! Nu kan du gå hur långt som helst. Gå en bit, få skjuts en stund medan du vilar, och gå ett stycke till. Nya möjligheter öppnas!

Kalmar kommun

Det finns många hjälpmedel som kan underlätta din vardag, till exempel en rollator, rullstol eller duschpall. Om du har en funktionsnedsättning som påverkar dina möjligheter att klara dina dagliga aktiviteter kan du vara i behov av ett hjälpmedel. Kommunen ansvarar för merparten av personliga hjälpmedel för vuxna, till exempel manuell rullstol, rollator, badbräda och toalettförhöjare. Så här gör du för att anmäla behov av hjälpmedel Du kontaktar kommunens arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut genom att ringa till Kontaktcenter på 054-540 00 00. Arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut gör ett hembesök hos dig och gör en bedömning av dina behov. Om du har behov av hjälpmedel så förskriver arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut hjälpmedel. En förskrivning innebär att prova ut, anpassa och ge val till lämplig produkt, informera, instruera och träna, följa upp och utvärdera funktion och nytta. Allt dokumenteras i journal och innebär att du blir patient inom hälso- och sjukvården.

  1. Alex med
  2. Trädäck runt pool video
  3. Harald wiberg litografi värde ludwig
  4. Bästa gratis dejtingsidor
  5. Gnosjö klimatprodukter omdömen