Bila I Europa Pris

Genomsnittspriset för en kötträtt på en genomsnittlig restaurang i Tyskland är 18-22 euro. Räknar vi på ett dagsgenomsnitt för lunch och middag så hamnar vi här på 700 kr för två personer. Tillbringar man en längre tid på samma ställe, en semesterort i Kroatien, kan man spara in på kostnaderna genom att själv laga mat om man har tillgång till lägenhet med kök. Restaurangkostnad för 14 dagar: 9 800 kr Summering Bro/färja: 2 500 kr Drivmedel: 3 200 kr Hotell: 11 200 kr Restaurang: 9 800 kr TOTALT: 26 700 kr Låna till extra reskassa Först och främst måste vi poängera att det bästa är att löpande under året spara undan pengar till semesterresan. På så sätt betalas den i samma stund som man är i väg och drar på sig alla de kostnader en resa innebär. Är man dock i ett läge där man precis inför resan upptäcker att budgeten är på väg att spricka och att det blir lite över till fickpengar för vardagliga kostnader som lite shopping och restaurangbesök, kan lösningen vara att ta ett litet lån. På webbplatser som Sverigekredit kan man enkelt jämföra olika långivare för att hitta den med bäst villkor och lägst ränta och avgifter.

Bila i europa pris 2

  • Bästa köp och sälj sajter
  • Ställa av moped
  • Folkets hus gislaved
  • Bila i europa pris d
  • Bästa
  • Ralph lauren träningsoverall jacket
  • Bila i europa pris 2
  • Lev vackert kristinehamn 14
  • I-pad pris
  • Pris på iphone 6 i usa
  • Bila i europa pris 1
  • Vad är privatlån

Bila i europa pris online

Den andra kostnaden är bensin eller diesel för att över huvud taget komma ner på kontinenten. Här på brukar vi utgå från Jönköping som vi anser är centrum för den befolkade delen av Sverige (ursäkta Norrland). Mellan Jönköping och Hamburg är det 62 mil vilket innebär en bränslekostnad på ungefär 625 kr om bilen drar 0, 65 liter/mil. Kostnad för färja: 2 500 kr SE ALLA FÄRJELINJER Utan drivmedel kommer du ingenstans Väl i Europa tillkommer ytterligare kostnader som är delvis fasta och delvis rörliga. Hur lite som helst klarar man sig inte på, men det går också att kapa kostnader genom att välja billigare hotell och restauranger. Är man ute flera veckor gör det ganska stor skillnad på den totala reskostnaden att kapa 200-300 kr per dag. Beroende på hur mycket man åker omkring respektive stannar flera nätter i samma stad kan vi räkna på att i genomsnitt avverka 25 mil. Det innebär en bränslekostnad på 230 kr/dag. Här har vi räknat på samma förbrukning, men ett bensin-/dieselpris på i genomsnitt 14 kr/liter.

Sverige tillhör de dyrare länderna vad gäller drivmedel, se vår sida om bensinpriser i Europa. Drivmedelskostnad för 14 dagar: 3 200 kr Hotell och restaurangbesök Hotellpriserna skiljer sig ganska mycket åt mellan olika länder och städer. Generellt är det billigare att bo på hotell utomlands än det är i Sverige. En genomsnittlig hotellnatt i Tyskland på ett standardhotell kostar cirka 700 kr. Även i storstäder som Berlin kan man komma billigt undan, men för 700 kr får man räkna med att hamna på slitna hotell. I detta exempel räknar vi på en genomsnittlig hotellkostnad på 800 kr/dag. Spenderar ni många nätter i östeuropa kommer troligtvis genomsnittet bli lägre, medan om ni stannar några nätter i städer som Wien, Paris eller Milano så kan ni räkna med att det drar upp snittet avsevärt. Hotellkostnad för 14 dagar: 11 200 kr SÖK & BOKA HOTELL I HELA EUROPA Att äta på restaurang är även det billigare än i Sverige. För den som gärna avnjuter några glas öl eller vin kan restaurangnotan komma som en positiv överraskning.

– Men visst, ibland var man alldeles yr i huvudet och visste knappt vilket land man var i! Ni gick upp klockan fem varje morgon och körde över 50 mil om dagen. Hur fick ni tiden att gå i bilen? Rogers svar kommer snabbt. – Åh, vi har inte haft tråkigt en sekund! Vi är lite crazy båda två så vi sjunger och är galna. Och från klockan 15 körde en av oss ända till kvällen, så att den andra kunde sitta och smutta på ett glas vin. Vem ska göra den här resan? – Väldigt goda vänner och par som har varit tillsammans länge och behöver äventyr. Och sådana som funderar på att gifta sig, haha, gör den här resan innan ni bestämmer er! Det är bara under toalettbesöken som man inte umgås, så det gäller att ha rätt kemi. Vad blir nästa äventyr? – I januari bär det av till Västafrika på en mindre expedition. Och sedan blir det cykling i Thailand i vår, kanske mellan Bangkok och Phuket, det är bara 100 mil eller något sådant, säger Roger. För Kent, som precis har flyttat till ett hus med sin sambo, är närmsta utmaning ett rejält berg ouppackade kartonger.

Resans starkaste upplevelser - topp 5 1. Bestigningen av Hahntennjoch (1894m) i de Österrikiska Alperna Vi stannade och rastade vid foten av berget, tittade på varandra och sa "Varför står vi här? " Så vi packade ner gasolkök och lunch i en ryggsäck och gick upp. En helt otrolig utsikt och frihetskänsla! 2. Koncentrationslägret Auschwitz, Polen Det kanske var ett sorgligt sätt att avsluta en trevlig resa på, men vi har alltid velat besöka Auschwitz. Känslan av att vara på plats där allt elände hände var fruktansvärd och rörande. 3. Sloveniens huvudstad Ljubljana Vi kom fram på kvällen och det lyste precis överallt. Staden är verkligen vackert uppbyggd efter kriget, man kunde inte tro att det var Ljubljana. Det var helt fantastiskt vackert. Vi blev verkligen positivt överraskade av Östblocket, både av arkitekturen och människors bemötande. 4. Landsbygden i Kroatien Det var som att komma tillbaka till förr i tiden, allt var gammalt, fattigt och genuint vackert. 5. Gardasjön med bland annat byn Di Malcesine, Italien Vi körde längs halva Gardasjön, in och ut ur små byar.