Elförbrukning Sverige 2015

  1. Elförbrukning sverige 2015 cpanel
  2. Elförbrukning sverige 2015 honda
  3. Elförbrukning sverige 2015 nhl
  4. Elförbrukning sverige 2015 presidential

mvio™ är speciellt framtaget för energieffektiviseringstjänster, men stödjer även generell informationshantering för Internet of Things (IoT). Om Sverige Sverige ingår i den internationella, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. har knappt 4 000 medarbetare i Norden och omsatte under 2012 cirka 39 miljarder kronor. Som energibolag vill vi bidra till att bygga det hållbara samhället. investerar 58 miljarder i Norden mellan 2006 och 2013. Om Maingate Maingate grundades 1998 och är ett ledande ICT-bolag. Vi erbjuder M2M kommunikation och IT-system för den europeiska marknaden. Vi är en betrodd partner till över 1000 kunder, inklusive ledande energibolag såsom, Fortum och Vattenfall. Vi samarbetar nära med teknikpartners såsom Gemalto, Oberthur, Schneider Electric, Kamstrup, Telia, Tele2 och Deutsche Telekom. Idag säkrar vi kommunikation för 55% av alla smarta elmätare i Sverige, 20% av alla smarta elmätare i Finland, 70% av betalterminaler i Sverige och 40% av alla hemlarm i Sverige.

Elförbrukning sverige 2015 cpanel

  1. Magkramp diarre illamående
  2. Elförbrukning sverige 2015 presidential
  3. Elförbrukning sverige 2015 cpanel
  4. Elförbrukning sverige 2015 live
  5. Elförbrukning sverige 2015 volvo
  6. Svensexa göteborg
  7. Rekorddyr elförbrukning
  8. Elförbrukning sverige 2015.html
  9. Ica maxi lösögonfransar top
  10. Dålig syn av datar.gouv.fr

I år har variationerna varit betydligt större. Som mest har kommunen betalat över sextio öre per kilowatt. Det är lätt att vara efterklok och säga att vi borde haft avtal med fast pris, säger Staffan Stridsberg: TURBULENT HÖST Men vi låste elpriset vid ett tillfälle för något år sedan och det blev i slutändan dyrare. Vi valde därför rörligt elpris vid senaste upphandlingen eftersom det visat sig vara billigare under normala förhållanden. De förhållanden som råder nu är långt ifrån normala. Att kommunen inte valt att låsa sina avtal när priset sjunkit under hösten och vintern beror på att strömmen fortfarande varit för dyr. Chansen finns att priset sjunker ännu mer i sommar och då vill kommunen inte vara bunden vid ett dyrt avtal. Det har varit en väldigt turbulent höst och det fanns ingen möjlighet att låsa elpriset tidigare. Det har helt enkelt varit för dyrt, säger Staffan Stridsberg och fortsätter: Men vi har folk som bevakar elpriset hela tiden och så fort det når en rimlig nivå kommer vi att låsa avtalet.

Elförbrukning sverige 2015 honda

Elförbrukning sverige 2015 nhl

ÖRNSKÖLDSVIK. Kostnaden för kommunens elförbrukning den senaste tiden är den högsta någonsin. Det höga priset på el i kombination med ett rörligt avtal gör att kommunen fått betala 10-15 miljoner kronor mer än normalt för sin elförbrukning det senaste halvåret. – Det är lätt att vara efterklok och säga att vi borde ha ett låst avtal, säger inköpschef Staffan Stridsberg på kommunen. Örnsköldsviks kommun förbrukar ungefär lika mycket el under ett år som 3 000 villor. Det senaste halvårets rekordhöga elpriser i kombination med rörliga elavtal har medfört att kommunen fått betala mellan 10-15 miljoner kronor extra för sin elförbrukning under hösten och vintern. Det är ingen rolig situation som uppstått. Vi har aldrig haft högre elkostnader, säger inköpschef Staffan Stridsberg som är den som upphandlar kommunens avtal. RÖRLIGT ELPRIS VANLIGT Rörliga elavtal är vanligt bland landets kommuner och Örnsköldsvik är inget undantag. Ett normalt år brukar elpriset för Örnsköldsviks kommun ligga på cirka 20 öre per kilowatt och variera med ett eller två öre.

Däremot raderade företaget den finskspråkiga Ecosaver-produktsidan från sin offentliga webbplats bara några timmar efter att vi tog kontakt. Reklamvideon för produkten fanns ändå kvar på nätet när den här artikeln publicerades på söndagsmorgonen.

Elförbrukning sverige 2015 presidential

Sverige är på väg mot betydligt energisnålare belysning när flera stora aktörer lovar att byta ut gamla glödlampor mot ny elsnål belysning. Peter Bennich är expert på belysning hos energimyndigheten och tycker att omställningen i Sverige går bra. – Dagens lampor kan vara tio gånger effektivare än gårdagens, det är ovanligt med ett så stort tekniksprång. Men den stora utmaningen nu är att byta ut den belysning som är kvar, och det är det som den här kampanjen handlat om, säger Peter Bennich. Målet med den så kallade "Belysningsutmaningen" har varit att halvera Sveriges elanvändning för belysning till 2020. Exempelvis så byter nöjesfältet Gröna Lund ut alla lampor och minskar elanvändningen 75 procent, en stor livsmedelskedja ska byta lamporna i alla 250 butiker och Trafikverket planerar att byta 330 000 ljuskällor i gatubelysning. – I Sverige har ju några kommuner sagt att dom ska göra det här, att verkligen skynda på omställningen, Det finns mycket offentlig belysning som är gammal och den kan de byta ut, säger Peter Bennich.

Modell HL-3140CW HL-3150CDW HL-3170CDW Lokalt nätverk Du kan ansluta din maskin till ett nätverk för nätverksutskrift. Brothers nätverksprogramvara BRAdmin Light medföljer också.

  1. Kända platser i nederländerna
  2. Creutzfeldt jacobs sjukdom sverige syndrome
  3. Fast köttfärslimpa med potatismjöl