Jesper Blomquist Silver Och Guldsmed

Detta innebär att min ateljé är stängd resten av veckan under mässan och på… Pillerdosa med dödskallemotiv Nu kan du beställa handgjorda Pillerdosor i sterlingsilver med olika motiv, detta är min favorit. Jag tillverkar också dosorna med ditt egna motiv, med tex. logga eller varför inte ditt favoritdjur, perfekt som present både för privatpersoner och företag. Kom och besök mig på Antikmässan 2015 I dag kl. 10:00 öppnar portarna till Antikmässan i Älvsjö, den pågår tom söndag den 15/2. Kom och hälsa på mig i min monter (C06:58). Detta innebär att min ateljé är stängd resten av veckan. Jag är som vanligt anträffbar via mejl och telefon. Ha en skön vecka och mycket välkomna till mässan. Cool ring i rött guld och silver Förra veckan var hektisk, jag hade som vanligt många roliga projekt, bland annat denna supercoola ring som jag gjorde till en mycket trevlig kund. Förgyllda dartpilar med tryck i, 24 gram, 80% tungsten. Arbetsveckans slut börjar närma sig. Har levererat ett sett förgyllda dartpilar till mig själv som jag ska testköra för att se hur det håller, premiärmatchen var torsdag förra veckan, nu är det dags igen.

Jesper blomquist silver och guldsmed de

Jesper Blomquist silver och guldsmed är ett företag som jag startade 1988 efter avslutad utbildning, det registrerade namnet är EJB Metallformgivning. EJB är mina initialer och de bokstäver som jag har i min ansvarsstämpel som jag stämplar alla ädelmetallföremål jag tillverkar med. Företaget har två huvudsakliga inriktningar, den ena är lagningar och reparationer av antika och moderna ädelmetallföremål, den andra är formgivning och nytillverkning av corpus och smycken. Jag vänder mig både till företag och privatpersoner. All tillverkning sker i egen Ateljé om det är enstaka föremål och mindre serier. Finns det behov av större upplagor som tillexempel företagspresenter eller liknande har jag även möjlighet att rationalisera tillverkningen genom samarbetspartners för att erbjuda konkurrenskraftiga villkor. Varmt välkommen att göra en beställning eller boka en tid för ett personligt samtal. Jesper Blomquist Silver och Guldsmed

Försilvring, Förgyllning, Omförsilvring Här finns ett urval av föremål som är försilvrade. Detta är bara några exempel på föremål som går att försilvra om en del är i så kallat nysilver/ alpacka andra föremål är i silver. Före det att man behärskade elektrolytisk behandling under 1800-talets första hälft och bakåt polerades den så kallade alpackaplåten som är vitaktig i sig själv på grund av nickelinslag och kallades nysilver som ett billigare alternativ till silverföremål. Med nysilver i nutid menas: En silverbeläggning på en oädel metall, allt från nysilverplåt, mässing koppar tenn m. m. Förutsättning är att metallen är elektriskt ledande och positivt aktiv för elektrolytisk behandling. Att bedöma kostnaden vid omförsilvring kan vara mycket svårt eftersom det innebär olika mycket arbete på samma sorts produkter beroende på hur slitna de är samt hur de är konstruerade. Det är därför som det är viktigt att skicka utförliga bilder, eller att visa upp produkterna på plats. Klicka på miniatyrbilderna nedan för att se en större version av den valda bilden.

Verksamhet | Silver och guldsmed KRLÖ

Möhipporna och svensexorna som ordnas i smedjan är väldigt omtyckta och uppskattade. Att få ta fram ett smycke i silver är en upplevelse och alla får vara delaktiga. Hör av er till mig så berättar jag mer. Företagsevent och privata evenemang ordnas också. Kontakta mig för mer information.

Lättast kommer du i kontakt med Jesper Blomquist Silver & Guldsmed som kan hjälpa dig med att få ett pris på guld enligt nedan:

Nu händer det många spännande saker Nu händer det många spännande saker inom företaget och mitt hantverkande. Jag har precis ombildat min enskilda firma till Aktiebolag och det nya företagsnamnet är EJB Metallformgivning AB. I samband med detta har jag flyttat hela verksamheten från lokalen i Vasastan till Värmdö. Jag har dessutom beslutat att ta ett "sabbatsår" fram till den 1 September… Jesper Blomquist ställer ut på Antikmässan i Älvsjö för 8:e året i rad!!! Nu är det dags igen, nu på torsdag öppnar portarna till Antikmässan i Älvsjö, den pågår tom söndag den 17/2. Kom och hälsa på mig i min monter ( monter C09:49). Detta innebär att min ateljé är stängd från och med tisdag den 12/2 och öppnar igen tisdagen den 19/2 februari. Jag är som… ÄNTLIGEN!!! Kom och besök mig på Antikmässan 2016 Nu är det dags igen, på torsdag kl. 10:00 öppnar portarna till Antikmässan i Älvsjö, den pågår tom söndag den 21/2. Kom och hälsa på mig i min monter (C06:58) här är en länk till min sida på antikmässan,.

Jesper blomquist silver och guldsmed today

Guldsmed är en hantverkare som arbetar med guld, platina och silver. När Doktor Daniel Jackson studerade en amulett som han trodde sannolikt tillhörde Amenemhet av 12:e dynastin och att den var för fira födelse eller kommande ålder. Sarah Gardner rättade honom att den var för lycka. Hon berättade att kungliga guldsmeder gjorde amuletten till kungen i hopp om att vattenmassorna skulle stiga igen i Nilen, bevilja dem en riklig skörd. ( SG1: " Chimera ") Externa länkar Redigera Goldsmith på Wikipedia Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.

Enligt Bohusläningen var även Edvin Ollers en av de konstnären som deltog i inredningsarbetet. 1947 år lades "Skeppet" ner, och lokalerna hyrdes ut till ett konditori kallat "Prinsess". Denna verksamhet drevs fram till1966 då byggnaden revs. Ateljén i övervåningen kom Linder med tiden att använda som sin privata målarateljé. Harald Linder grundade firman A-B Svensk Metallkonst omkring 1911-1912. De arbetade främst med koppar men även med mässing, järn och nysilver. Företaget höll till på Kilbäcksgatan och varorna såldes i butiken på Kungsgatan 37 i Uddevalla. A-B Svensk Metallkonst har bland annat gjort koppararmaturerna till Lysekils kyrka, omkring 1915. De var så stora att de fick tillverkas utomhus på gården på Kilbäcksgatan. Troligen har Harald Linder ritat dem, han ritade det mesta själv. Denna firma lades troligtvis ner 1920. Harald Linder hade två tennbutiker, en i Göteborg och en i Stockholm. De kallades "Tenn-Lådan" och de sålde bara tennföremål. Allt som såldes i dessa butiker var av egen tillverkning.

Efter ett tag flyttade verksamheten till Kungsgatan 37, Uddevalla. 1917 flyttades affärsverksamheten till en lokal i norra hörnet Kungsgatan/Drottninggatan. Butiken på Kungsgatan 37 drevs parallellt med den nya som en present och prydnadsbutik. Där såldes bland annat föremålen från Linders firma AB Svensk Metallkonst. Ett flertal guldsmeder var anställda i Linders juvelerarverksamhet. År 1917 hade firman 25 anställda. Verkstaden var placerad i övervåningen i fastigheten på Kungsgatan/Drottninggatan. Harald Linder lät uppföra ett hus på Kungsgatan bredvid butiken. Det gick i jugendstil, och där bosatte han sig med sin familj i de övre våningarna. I bottenvåningen gjordes en affärslokal som hyrdes ut till "Stadens hattaffär". Högre upp i huset inrättades en ateljé, vilken "Berns Fotografi Atelier" hyrde. I februari 1931 öppnade Linder en "konditorirestaurant" kallad "Skeppet" i den tidigare hattaffären. Genom en tidningsartikel i Kuriren kan man förstå att Linder lade ner mycket kraft på att ge restaurangen en genomtänkt inredning: "Hela den konstnärliga inredningen har utförts av konstnärer och konsthantverkare från Uddevalla.

  • Jesper Blomquist Silver & Guldsmed - Allt om Guldsmeder
  • 30 tals namn
  • Dobermann som familjehund
  • Pris nyckelkund swedbank log
  • Filmer och serier med Michael Blomquist
  • Att vara lärare i sverige
  • Bygga garderob snedtak ritning
  • Jesper blomquist silver och guldsmed city
  • Svenska filmer viaplay
  • Förklaring av antagningskrav | Polismyndigheten
  • Bygga in badtunna i altan » adtu.minibasec.com
  1. Thuja giftig
  2. Skärmbreddare ford ranger 2016
  3. Hornbach öppettider
  4. Fox terrier släthårig dogs pictures
  5. Stf vandrarhem