Fuji X30 Prisjakt

  1. Fuji x30 prisjakt 10
  2. Fuji x30 prisjakt pro
  3. Fuji x30 prisjakt 2
  4. Fuji x30 prisjakt 8

Det går även att göra detta via pekskärmen om man så önskar. Q-knappen har även den fått flytta på sig, från baksidans flata yta till en liten ­upp­höjning som ska fungera som tumstöd. I övrigt ser kameran till det yttre precis ut som ­föregångaren. En nackdel med Q-knappens placering och det lilla tumstödet är att det är ganska lätt att komma åt Q-knappen och därmed få upp den menyn på skärmen. Det här ­problemet har dock Fujifilm adresserat med en mjukvaruuppdatering som ska göra att knappen inte blir lika känslig. Tumstödets placering gör också att det sitter lite ivägen när man vill använda AF-L-knappen, ska man trycka på AF-L får man lägga tummen över snarare än mot stödet, vilket leder till ett lite sämre grepp om kameran. Inställningsbar af Tack vare en ny sensor och en ny processor har autofokusen fått sig en skjuts när det gäller hastigheten, men även när det kommer till spårning och ansiktsigenkänning, antalet fokuspunkter har ökat till 425 stycken. Med följande af och ansiktsigenkänning påslagen kan du utan större problem låta kameran hitta fokuspunkterna i bilden, så länge du ska fotografera människor.

Fuji x30 prisjakt 10

Objektivet i kameran är också det kvar sedan X20 men här finns inte något att anmärka på. I det stora hela kan man alltså konstatera att det är främst på hanteringsfronten som vi har nyheter i kameran och bildkvaliteten är bra för sensorns storlek. Man hade ju dock kunnat önska sig en lite större sensor med tanke på kamerans storlek. Sammanfattning Ser man till förbättringarna från X20 så har det blivit en lite smidigare och bättre kamera. Skillnaderna i hanteringen återfinns till största delen i funktionsringen runt objektivet men den är inte riktigt så bra som man skulle kunna önska. Fujifilm X30 är perfekt för den som letar efter en avancerad kompaktkamera med retrolook. Med hjälp av wifi går det snabbt att dela med sig av bilderna via sociala medier, eller mejl, vilket är ett plus i kanten i dagens snabbkommunicerande samhälle.

Fuji x30 prisjakt pro

Kategorier Objektiva prisjämförelser Gå till gamla Prisjakt Kompaktkameror Hem Foto & Video Kompaktkameror Skriv omdöme Design: Kompakt Optisk zoom: 4 x Sensorformat: 2/3" Rank 354 i Kompaktkameror | Jämför med topp 10 Spara produkten till en lista Informera mig när priset sjunker Bevaka Jämför med andra produkter Jämför Spara produkten till en lista Informera mig när priset sjunker Jämför med andra produkter Priser Info Kompakt 4 x 2/3" Skärm (LCD/OLED), EVF (elektronisk) 2014 Inbyggd och extern Omdömen Prishistorik Lägsta pris 1 990 kr (2018-11-23) Annons Annons

Fujifilm X100F är fjärde generationens kamera i X100-serien med högupplöst sensor, inget optiskt lågpassfilter och snabb bildprocessor. Använder ett ljusstarkt vidvinkelobjektiv och har en hybridsökare som är både elektronisk och optisk. Har inbyggt WiFi-stöd för att skicka bilder trådlöst till en mobiltelefon, har inbyggt ND-filter som hjälper i starkt solljus och spelar in video i full-HD med hög bitrate. Fujifilm X100F släpptes tillsammans med Fujifilm XT20 under 2017. Det billigaste priset för Fujifilm FinePix X100F just nu är 8 985 kr. Det är en av de 10 mest populära produkterna i kategorin Kompaktkameror med ett genomsnittligt betyg på 3. 8 av 5. Prisjakt jämför priser och erbjudanden från 15 butiker. Varumärke Fujifilm Design (format) Kompakt Optisk zoom 0 Sensorformat APS-C Sökare Optisk, Skärm (LCD/OLED), EVF (elektronisk) Lanseringsår 2017 Blixt Inbyggd och extern

Fuji x30 prisjakt 2

Man fick heller inte möjlighet att se till exempel filtereffekterna direkt i sökaren. Den elektroniska sökaren är högupplöst och riktigt snabb. Det är inget märkbart lagg i den, så det känns som en analog på det sättet. Man ser även fokuspunkter och ser när kameran hittar rätt. Informationen som visas i sökaren vrids med kameran så om du fotograferar vertikalt så hamnar informationen i sökaren längst ner åt rätt håll. En enkel sak men rätt trevlig. Skärmen på baksidan är som sagt större, mer högupplöst och vinklingsbar. Men i övrigt fungerar den som tidigare. Att den går att vinkla är så klart behjälpligt när man vill fota ur höga eller låga vinklar, men det är inget exceptionellt magnifikt över den utan skärmen känns som de flesta andra. Knepig ring Den nya funktionsringen är ett smart drag. Det är smidigt att kunna justera olika inställningar med ett snabbt handgrepp och objektivet är man ju redan framme och pillar på rätt ofta eftersom det har en manuell zoomring, som för övrigt är riktigt trevlig.

Bland annat så ligger joysticken lite för lågt, man får böja ner tummen för att använda den vilket för mig gör att justeringar som att flytta fokuspunkten inte går så snabbt och bekvämt som de hade kunnat. På de flesta kameror brukar jag separera autofokusen från avtryckaren, men på X-T30 fanns det ingen bra knapp att ha den på. Den mest självklara är ju på AF-L-knappen, men då måste tummen vikas över tumstödet, vilket gör att man får ett sämre grepp och det känns inte så bekvämt. Q-knappen hade också kunnat sitta någon annanstans än mitt på tumstödet, det är lätt att komma åt ofrivilligt och i alla fall jag behöver inte komma in i den menyn så ofta att den måste vara väldigt tillgänglig. Bildkvalitet Bildkvaliteten i X-T30 är, som vi förväntade oss, väldigt bra. För den som filmar är X-T30 ett hopp uppåt vad gäller bildkvalitet i jämförelse med föregångaren. 4K-kvaliteten är märkbart bättre i båda formaten, men även de mer lågupplösta formaten ger bättre bildkvalitet. Stillbilderna ur X-T30 håller toppkvalitet och det finns en anledning till att sensorn får riktigt bra betyg.

Fuji x30 prisjakt 8

  1. Fuji x30 prisjakt ii
  2. Operera ögonen byta lins
  3. Fuji x30 prisjakt plus
  4. Fuji x30 prisjakt 4
  5. Väder turkiet bodrum
  6. Martin Saliba pekar ut sin storebror Mark Saliba i trippelmordet i Uddevalla
  7. Smålandsstaket östra frölunda
  8. TEST: Fujifilm X-T30 – inte långt efter proffsen | Kamera & Bild

Varumärke Fujifilm Anpassad för Kompaktkamera Material Skinn/Läder

Med knappen på framsidan kan man välja om man vill styra ISO, vitbalans, effektfilter, bracketing/serietagning och fotoläge. Så långt är allt gott, men det är inte helt på banan ändå. Själva ringen är lite svår att använda, den har nämligen inga markeringar eller sätt för användaren att märka hur mycket man ska vrida för att hamna på rätt inställning. Den känns dessutom nästan som den accelererar när man vrider på den, som att ju längre man vrider på den ju snabbare bläddrar man genom alternativen. Det är en känsla som är svår att beskriva men det gör ringen lite svårhanterad. Det kräver koncentration för att hamna på till exempel rätt effektfilter när man vrider på ringen. Programmerbara knappar Som jag nämnde tidigare har knapparna fått flytta runt lite på grund av den större skärmen. Men trots att alla knapparna har en dedikerad funktion som de är märkta med går i stort sett alla att programmera om. Det har så klart både fördelar och nackdelar. Fördelar för att man kan få kameran att arbeta precis som man vill, nackdelar för att alla knappar redan har en symbol eller text på sig vilket gör att om man provar olika programmeringar så kan det bli förvirrande.