Skapa Med Naturmaterial I Förskolan

  1. Vasamuséet, skapande med naturmaterial och kojbygge! - Förskolan Jollen
  2. Att skapa med naturmaterial | Håll Sverige Rent
  3. Projekt på Förskolan Gläntan AB
  4. Samla naturens skatter | Förskoleforum
  5. 10+ bästa bilderna på Skapande med naturmaterial | hantverk höst, höstlöv, diy fågelbad

Under början av hösten har alla barn på vår avdelning (2-5 år) skapat ett eget självporträtt av naturmaterial. Vid varje tillfälle har tre barn tillsammans med en pedagog gått ut i vårt närområde och samlat material. Under letandet av material har vi pratat om vad man behöver, vilka kroppsdelar man vill ha med och vilket material som passar bäst. För en del barn är detta första gången de gör detta men för några är det en upprepning från förra hösten. En del barn förstår direkt vad vi ska göra och andra behöver lite mer hjälp. Barnen är fantastiska på att både lära ut och ta till sig andra barns kunskap. De hjälper varandra att hitta lämpligt material, kommer på olika kroppsdelar, hjälper till att bära varandras saker, berömmer varandras idéer och skapande och upptäcker nya saker. Det kommer många spontana och härliga kommentarer och vi har gjort flera spännande upptäckter. Några barn utbrast lyckligt " Titta vad många igelkottar där uppe" när vi såg en gran med mycket kottar i toppen.

Vasamuséet, skapande med naturmaterial och kojbygge! - Förskolan Jollen

De använde bland annat naturmaterialet som verktyg för att göra skulpturer och detaljer på sina skulpturer som de gjort av leran. Barnen använde även naturmaterialet tillsammans för att skapa olika figurer, bland annat en kanin och en öde ö. Vidare undersöktes naturmaterialets olika mönster och egenskaper genom att trycka dessa mot leran. Barnen tog inspiration från varandra och så fort de var "klara" med en figur/en typ av utforskande påbörjades ett annat. Några av barnens kommentarer: – Man kan sätta i pinnar som ben om man vill göra en gubbe! – Titta! Det blir ränder! (Trycker barr mot leran) – Wow, din ser ut som en ö. – Nu ska jag göra ännu djupare. (Trycker ner en pinne i leran) – Kolla på min kavel! (Använder en pinne för att kavla ut leran) – Titta! Jag har gjort ett gömställe! Under denna aktivitet kom barnen i kontakt med både naturmaterial och lera på ett nytt vis. Jag skulle jag säga att barnen lärde sig hur man kan knåda, nypa, trycka, kavla, rulla degen för att få den form de ville att degen skulle ha.

Att skapa med naturmaterial | Håll Sverige Rent

Projekt på Förskolan Gläntan AB

  • Ljus klädsel till begravning
  • Projekt på Förskolan Gläntan AB
  • Lag om fillers
  • Kan man köpa viagra receptfritt i danmark
  • 10+ bästa bilderna på Skapande med naturmaterial | hantverk höst, höstlöv, diy fågelbad
  • Rymdbasen i kiruna

Samla naturens skatter | Förskoleforum

10+ bästa bilderna på Skapande med naturmaterial | hantverk höst, höstlöv, diy fågelbad

Barnen utforskade och lärde sig även hur naturmaterialet kunde användas för att få önskade mönster, upptäcka geometriska former och kroppsdelar som behövdes till deras skulpturer. Genom denna aktivitet har barnen kommit i kontakt med både naturmaterial och lera på ett nytt vis. Min roll under detta undervisningstillfälle var att stötta barnen, ställa utvecklande frågor till exempel: Vad händer om du provar kaveln/trycka/rulla? Vilket mönster ser du när du använder lövet, grässtråna, kotten, stenen? Jag lät barnen berätta om sina skapelser, lyssnade och dokumenterade med text och bild till vår processvägg. Barnen kan på så vis gå tillbaka och titta, visa, berätta för varandra om sitt eget skapande vilket stärker deras tillit till sitt eget lärande. Jag kommer fortsätta att använda naturleran i min undervisning genom att tillföra mer/andra material. Nästa steg är att gå igenom vilka redskap vi kan använda oss av i mötet med leran samt hur vi kan "limma" med leran genom att använda "slickers" (vatten och lerrester som blandas till lim).

I ateljén finns också en liten bygghörna. Stora rummet I stora rummet finns våra musikinstrument och utrustningar för ljud, ljus och rörlig media. Här återfinns också material för barnens rollekar och drama. Det finns en scen med belysning för sång-, dans- och showframträdanden och det är också här vi har våra gemensamma sångsamlingar. Lilla rummet I lilla rummet har vi gjort iordning miljön för att motsvara de allra yngsta barnens behov av stimulans och variation. De rör sig inte fullt lika ofta i de övriga rummen som de andra barnen och därför finns lite av varje. Gården Även ute på gården försöker vi tänka att olika delar av gården ska locka till olika typer av aktiviteter och lekar. Vi har teateljé, en bokbungalow, sandlåda med mycket material för bygg och lek, en gräsyta för lekar som behöver större plats, ett litet lekhus som ofta blir ett café eller affär, ett större lekhus som de största barnen har gjort iordning. I växthuset och planteringslådor får barnen lära sig om växter och kretslopp genom plantering och användande av kompost från de egna matresterna.

  1. Indien jämfört med sverige 2017
  2. Strömstad spa