The Turning Biopremiär Sverige

  1. The turning biopremiär sverige
  2. The turning biopremiär sveriges radio
  3. The turning biopremiär sveriges

Här har vi trailern för filmen The Turning vilket är en modern tolkning av Henry James kortroman När skruven dras åt från 1898. Filmen kretsar kring en barnflicka, spelad av Mackenzie Davis, som ska passa några barn som bor i en läskig herrgård där det händer skumma saker. Förutom att det händer läskiga saker på herrgården så är även barnen som barnflickan passar inte helt oläskiga typer. Ett av barnen spelas av Finn Wolfhard från Stranger Things medan det andra spelas av Brooklynn Prince. The Turning har amerikansk biopremiär den 24 januari 2020. På tal om När skruven dras åt så kommer även den andra säsongen av Netflix-serien The Haunting of Hill House vara en tolkning av tolkning av Henry James kortroman.

The turning biopremiär sverige

  1. Point of View | Världens sämsta biopublik?
  2. De 10 bästa hotellerbjudandena i Gran Canaria - Tripadvisor
  3. Netto Örkelljunga, Bangatan 9 - öppettider och rabattkod | Dina Reklamblad

Frågan är hur kommande generationer kommer betrakta vårt motstånd. Motsägelsen består i att motståndet i dag inte bara är mindre, utan att det är ännu mer av en fasad, som inte sätter några spår i biovärlden. Paul Schrader vet. Han har nyligen gjort en av sina främsta på lång tid, klimatapokalypsen First reformed, som kritikerhyllats och nu översköljs med nomineringar och priser. Men den nordamerikanska publiken har inte svarat alls, trots medryckande ämne i tiden, trots många övriga kvaliteter; i Sverige fick filmen inte ens biopremiär. «As a species we have made our decision, it's pretty clear. Now it's a question of how long it takes for that decision to be fully effective», säger regissören ödesmättat. Kanske kommer 2018 gå till historien som året då inga statusuppdateringar eller delningar i världen, än mindre några kulturartiklar, kunde generera någon aktivitet i biosalongerna. Rekonstruktion Utøya är ett slående exempel, stor uppmärksamhet i många medier, men bara runt 500 besökare på bio.

The turning biopremiär sveriges radio

The Secret Garden handlar om en flicka som finner en magisk trädgård bakom hennes farbrors hus. Förväntas komma i april, men inget svenskt datum än. The Woman in the Window Boken av A. J. Finn skulle komma i slutet av 2019, men blev framflyttad till 2020 efter att de ska ha gjort ändringar i redigeringen. Det är en stor skara stjärnor i filmen såsom Amy Adams, Gary Oldman och Julianne Moore. Amy Adams spelar Anna som ser ett brott begås på andra sidan gatan genom ett fönster. Premiär den 15 maj i USA, men inget svenskt datum ännu

The turning biopremiär sveriges

Den svenska marknadsandelen fram till september i år ligger på 16, 4 procent (snarlikt föregående år), att jämföra med 27 procent för dansk film (till november i år). När Paul Schrader, vidare i intervjun, talar om 70-talets sociala engagemang som en avgörande faktor för tillströmningen, blottas en viktig motsägelse, ett slags hål i den moderna själen: «A lot of what was happening in the world had people in consternation: women's rights, gay rights, sexual liberation, drug liberation, anti-war», säger Schrader. Då reagerade folk över oegentligheter i när och fjärran och vände sig bland annat till filmens värld. «All of these things were rolling on top of each other and people were turning to the arts, specifically movies, for what we should feel about this? » I praktiken vore det inte orimligt om folk vände sig till konsten och biografen också i dag. Men motsägelsen består i att motståndet ser helt annorlunda ut. 50 år efter -68 ifrågasätts den generationen i stigande grad, hur stod det egentligen till med dess motstånd?

Såvida inte filmen också är underhållande ( The square), har ett starkt moraliskt patos ( Sameblod) eller särskild nisch ( Nothing like a dame). I dag är det premiär för The wife, som på tio veckor på dansk bio setts av nära 200 000. Att den skulle få det dubbla i Sverige verkar osannolikt, trots att såväl Björn Runge som nobelpriset kommer från Sverige, trots att filmen utspelar sig i Stockholm och metoo är större här. Skälet är, utöver nämnda begränsningar, de danska biografklubbar som tillåter åskådaren att se flera filmer till rejält subventionerat pris, vilket skapar en mervärdeskultur. Åskådaren ser kanske fler filmer än vad den tänkt sig, utsätter sig inte bara för det mest välbekanta. Väl del av biografklubbarna är filmerna mer eller mindre garanterade en viss publik. I Sverige saknas alltjämt motsvarande satsningar som skulle kunna vara helt avgörande för att återuppliva biografkulturen. För vad är anledningen till att genomssnittssvensken bara går på bio 1, 6 besök årligen, mot 2, 3 i Danmark och 2, 4 i Norge?